Groparul lui Dumnezeu

L-a îngropat ştiinţa pe Dumnezeu?

L-a îngropat ştiinţa pe Dumnezeu?

Recenzii

Ca agnostic în adevăratul sens al cuvântului, consider totuşi cartea lui John Lennox a fi cu totul de natură să te facă să‑ţi pui întrebări … Este o carte bine scrisă, care va contribui la soluţionarea dezbaterilor asupra unei chestiuni fundamentale.

Alan Emery,
Profesor emerit de Genetică Umană,
Universitatea din Edinburgh

O reevaluare sclipitoare a relaţiei dintre ştiinţă şi religie, care aruncă o lumină nouă, binevenită, asupra dezbaterilor majore din ziua de azi. O lectură neapărat necesară pentru toţi cei care reflectează asupra celor mai importante chestiuni ale vieţii.

Alister McGrath,
Profesor de Teologie, Slujire şi Educaţie,
King’s College, Londra

Această lucrare este mai mult decât o analiză critică a întrebării puse din titlul ei. Este o carte ştiinţifico‑poliţistă, de natură să‑l ţină pe cititor în suspans, pe măsură ce dovezile sunt puse la locul lor, una câte una.

Keith Frayn,
Profesor de Metabolism Uman,
Universitatea din Oxford

Groparul lui Dumnezeu este o contribuţie importantă la dezbaterile şi întrebările cu privire la originea universului şi a legilor lui fizice, la originea designului biologic complex şi a scopului omenirii (dacă există vreunul).

Chris Paraskeva,
Profesor de Oncologie Experimentală,
Universitatea din Bristol

Nu există dezbatere mai importantă decât aceasta: ştiinţa faţă‑n faţă cu religia. Însă ea trebuie reluată cu o înţelegere clară a ceea ce înseamnă de fapt şi ştiinţa şi religia. Lennox a făcut acest lucru într‑un mod admirabil.

Colin Tudge,
The Guardian

O demolare totală a încercării lui Dawkins de a extrapola din domeniul biologiei în cel al religiei.

Melanie Phillips,
The Spectator